Tips om weer ontspannen op kantoor te werken

Terug naar kantoor zonder stress

Na de laatste persconferentie is het thuiswerkadvies niet meer van kracht. De werknemer kan weer terug naar kantoor. Toch is het voor veel mensen wel weer wennen om te werken in een drukke omgeving na bijna 2 jaar.  Hoe zorg je ervoor dat je niet overprikkeld raakt en ontspannen kan werken op kantoor?

We moeten zorgen voor evenwicht tussen kantoor en thuis. Werknemers zijn opgelucht over de terugkeer naar kantoor, maar voelen zich ook eerder moe en zijn sneller afgeleid.  Thuis is vaak de grens tussen privé en werk ver te zoeken en zijn de praatjes met de collega’s er niet. Wel is er meer concentratie en zijn er meer productieve uren. Beide kanten hebben voor-en nadelen. De combinatie van een paar dagen op kantoor werken en een paar thuis werken lijkt de beste oplossing voor een tevreden en productieve werknemer.

Mag je van je werkgever deels op kantoor en deels op thuis werken? Het beste kun je de taken waar veel concentratie voor nodig is het beste thuis doen en andere opdrachten waar overleg voor nodig is, kun je bewaren voor op kantoor. Het kantoor wordt als het ware een ontmoetingsplek waar overleg plaatsvindt.

Nog enkele tips voor een ontspannen kantoordag

  • Zorg voor een akoestische werkplek
  • Zorg voor meer kleine pauzes
  • Haal een frisse neus in de pauze
  • Ga naar kantoor op de dagen dat veel collega’s vrij zijn
  • Zet een koptelefoon op
  • Zonder je af in een stilteruimte
  • Gebruik planten om een groene ‘geluidswal’ te creëren

Zou je meer informatie willen over akoestiek op kantoor? Wij bieden verschillende akoestische oplossingen aan voor privacy en rust op kantoor. Denk hierbij aan scheidingswanden, verlichting, wandpanelen, kasten, en hybride (mobiele) werkplekken. Bekijk hier ons gebruikte akoestische meubilair of bekijk hier ons nieuwe akoestische meubilair op onze site van Projectmeubilair

 

Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen. Dit kan telefonisch op 0172-437220 of per email.