De kantoortrends van 2022

In 2022 staat verbinden centraal op kantoor. We gaan weer terug naar kantoor om te ontmoeten en inspireren. Lees hieronder de 5 kantoortrends van 2022.

Duurzaamheid

We zijn inmiddels allemaal bewust van de afvalberg die alsmaar groter wordt, fossiele brandstoffen die opraken en de grote CO2 uitstoot. De afgelopen jaren speelt verduurzaming een steeds belangrijkere rol op kantoor. Bedrijven kiezen het liefst voor een duurzame en verantwoorde inrichting voor hun kantoorruimte. Benieuwd naar onze collectie duurzaam meubilair? Bekijk hier onze collectie ‘Green Label’.

Verbinden

Door het thuiswerken hebben de werknemers het contact met collega’s erg gemist.  Het thuiswerken is positief als het om productiviteit gaat, maar veel mensen hebben het ook als eenzame periode ervaren. Het kantoor wordt een plek om te ontmoeten, brainstormen, inspireren en voor een praatje met elkaar. Die verbinding kun je realiseren door gezamenlijke en individuele ruimtes te creëren.

Speelse ruimtes

Het geluk van de werknemer speelt een belangrijke rol. Om het werken op kantoor aantrekkelijk te maken proberen we het huiskamergevoel naar kantoor te brengen door ruimtes in te richten zoals thuis: stijlvolle ruimtes met vloerkleden, grote planten, banken, zitzakken, gebruik van kleur en verschillende materialen. De kantine wordt een ontmoetingsplek met pooltafels, dartborden en mooie loungestoelen. Een echte ontmoetingsplek om even te ontspannen of te borrelen.

Licht en ruimte

Bij het inrichten van het kantoor, houden we rekening met licht en ruimte. Licht heeft een positieve invloed op de productiviteit en het welzijn van de werknemer. Niet alle ruimtes op kantoor beschikken over een raam voor natuurlijk daglicht. Om lichtinval te creëren kun je ruimtes van glas maken. Met de glazen wanden zorg voor voldoende licht tijdens het vergaderen of werken, maar ook een ruimtelijk gevoel.

Biophillic design

Bij biophillic design draait alles om de connectie van mens en natuur. De behoefte van de mens om in contact te staan met de natuur is in 2022 een grote trend op de werkvloer. Een natuurlijke inrichting geeft minder stress en een ontspannen gevoel.

Maak gebruik van natuurlijke kleuren, natuurlijke materialen, asymmetrische en organische vormen om één geheel te krijgen. Denk niet alleen aan meubilair van hout, bamboe of leer maar denk ook aan decoratie met patronen uit de natuur. Een kussen met een print van bladeren bijvoorbeeld of een aardewerk vaas met grillige vormen.

Voor een warme look gebruik je warme aardse kleuren zoals bruin, taupe, gebroken wit, ecru, beige, terracotta, en oker. En om af te wisselen koude aardetinten zoals blauw, grijs en groen. Gebruik dan geen dominante kleuren, maar zachte kleuren.

Voeg ook veel groen toe. Planten kun je natuurlijk eenvoudig op de grond in een pot plaatsen, maar wat dacht je van een gave muur bedekt met groene planten? Of hangend aan het plafond boven de werkplek? Wees creatief, alles kan!

 

Met deze kantoortrends van 2022 kun je je helemaal uitleven en je kantoor een opfrisbeurt geven! Weet je niet hoe je het aan moet pakken? Neem dan contact met ons op! Wij helpen graag met het sfeervol inrichten van de kantoorruimte.

Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen. Dit kan telefonisch op 0172-437220 of per email.